Bloedonderzoek

Wij beschikken over de zogeheten in huis bloedanalyse apparaten. Hierdoor kunnen we gericht bloedonderzoek doen en hebben we in de meeste gevallen binnen één uur alle uitslagen compleet. Hierdoor komt, in combinatie met het lichamelijk onderzoek, snel de juiste diagnose naar boven. Zo kunnen wij u snel de juiste informatie geven en spoedig de juiste therapie inzetten. Op deze wijze hoeven uw dier en uzelf niet enkele dagen te wachten op de uitslag en een geschikte behandeling. Hierdoor is uw dier wellicht sneller aan de beterende hand en kan onnodig lijden hem of haar bespaard blijven. Indien nodig kunnen we adviseren verder onderzoek te doen, zoals een echo van de buik of uitgebreider bloedonderzoek bij een extern laboratorium. Dit kan het geval zijn als we bijvoorbeeld de waarde van het schidlklierhormoon willen weten of een rabiëstiter bepaald moet worden. Van de meeste onderzoeken hebben we een dag later reeds de uitslag.

Wij kunnen middels bloedonderzoek informatie geven over nier- en leverfunctie, glucosewaarde, fructosamine, diverse eiwitten, calcium, albumine, elektrolyten (natrium, kalium en choride) en het rood- en witte bloedcel-/ontstekingsbeeld.

Wij zullen op voorhand van het in te zetten bloedonderzoek een kostenschatting geven van de te verwachte kosten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan en ook zelf kan aangeven wat u wil laten onderzoek.